Uw gift advies online

Juwelen- en glaskunst in Museum Lalique

Op zoek naar een leuke museum die je kan bezoeken? Kom dan eens langs museum Lalique. Museum Lalique staat volledig in het teken van René Lalique, ook wel bekend als de da Vinci van de juwelen- en glaskunst. René Lalique is een kunstenaar die leefde van 1860 tot 1945. Hij begon op een zeer jonge leeftijd met vervaardigen van juwelen, hij was maar liefst 17 jaar toen hij hiermee begon. Vanuit het vervaardigen van juwelen heeft René Lalique zich verder ontwikkelt naar de glaskunst, hij heeft parfumflacons ontworpen voor grote parfumhuizen zoals Coty en nog veel meer. 

Werken in het museum

Vanaf de eerste wereldoorlog begon lalique aan het vervaardigen van vazen, schalen, lampen en andere grote objecten. Dit deed hij in opdracht van zeer vermogende mensen en in opdracht van zeer vermogende bedrijven. Een aantal van deze werken zijn terug te vinden in het museum.

Werkwijze

In het museum zul je bijna overal touchscreens tegenkomen, deze zijn in het museum geplaatst zodat men kan inzoomen op de kunsten van René Lalique. Dit is zo gedaan omdat hij te werk ging met een loep. Dit deed hij omdat hij zo allerlei verschillende geheime details kon verwerken in zijn kunsten. Deze zijn vaak moeilijk te zien met het blote oog. Doordat hij heel gedetailleerd te werk ging duurde het vaak wel even voordat zijn kunsten af waren. Maar dan het je wel wat prachtigs voor je ogen. Ben je benieuwd wat er nog meer te zien is in ons museum? Kom dan snel langs. 

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten.